Logo Connecta-t

Projecte Lighthouse

Lighthouse en català "Far", és una eina d’anàlisi que ofereix Google. És el resultat d’unir diverses eines per a desenvolupadors. Està integrada en el navegador Chrome i s’ha convertit en una eina imprescindible per als desenvolupadors de llocs web.

Google Chrome ofereix moltes eines per a desenvolupadors, però aquesta és especialment interessant perquè realitza una auditoria general de la pàgina, analitzant l’estructura del codi Html, la velocitat de càrrega, o la mida de les imatges. De l’auditoria se’n genera un informe que indica les febleses del lloc web i les possibles actuacions.

Lighhouse Chrome

Els paràmetres analitzats es reuneixen en 4 grups:

Rendiment (performance)

Analitza el rendiment per a mòbil o per a ordinador de sobretaula, simulant diferents velocitats de connexió. Mostrarà els temps que triga la pagina a ser interactiva, i quan triga a mostrar-se completament. Proposa possibles accions per millorar la velocitat de càrrega de la pàgina.

Accessibilitat

Comprova l’estructura de la pàgina, i analitza el contrast de colors dels enllaços, per assegurar-se que son visibles en condicions de molta llum (en mòbils utilitzats a l’aire lliure). Verifica que les imatges i els enllaços tinguin text alternatiu en cas que no es puguin descarregar les imatges.

Bones Pràctiques

Estudia l’ús de determinats elements o protocols, analitzant que es facin servir els autoritzats i que no s'utilitzin els obsolets. Comprova que les imatges no es mostrin deformades (ràtio ample per alçada), o si la pàgina utilitza el protocol https entre altres.

SEO

Analitza tots els elements imprescindibles per al SEO, per que els cercadors indexin la pàgina i en coneguin el contingut. Alguns dels elements pertanyen a l’estructura lògica de la pàgina, com el títol i la descripció, altres son externs com la validesa del robots.txt.

Conclusió

Els algoritmes de posicionament de Google es basen sobretot en el contingut, en canvi Lighthouse analitza elements essencials pel correcte funcionament del lloc web. És una eina bàsica d'anàlisi pels programadors que busquen un funcionament òptim dels seus projectes web.

Publicat el 22/07/2019

Comparteix:
Compartir Facebook Compartir Twitter Compartir Linked-in

Torna al Blog

ÚS DE GALETES
Aquest lloc web utilitza galetes de Google Analytics. Si continua navegant està consentint i acceptant l´ús i la nostra política de galetes, que trobarà al nostre avís legal.

ACCEPTO