El nostre propi motor
Anomenem motor al conjunt de programari que permet que el lloc web funcioni. La base és la programació en llenguatge PHP, el més utilitzat en la programació de llocs web.
El programari s'estructura al voltant de dues funcionalitats: mostrar el contigut del lloc web a l'internauta i l'anomenarem Frontend, i la segona gestiona el contingut del lloc web, l'anomenem Backend i és on trobem es desecnvolupa el concepte de CMS.
Aquesta programació genera un codi en format HTML que es enviat al navegador de l'usuari, juntament amb fitxers d'estils CSS, codi javascript, o les imatges i vídeos.
Adaptem aquest motor en cada projecte per ajustar-nos a les exigències del SEO, perquè els cercadors com Google indexin correctament el lloc web i totes les pàgines que el componen.
Frontend: la web pública
Per Frontend entenem l'interficie gràfica que veu l'internauta, l'usuari que accedeix al lloc web des d'un cercador, un enllaç en un correu electrònic o les xarxes socials.
És la part pública de lloc web. Es crea a través d'un procés de disseny gràfic centrat en l'experiència de l'usuari, estructurant la informació, els punts sensibles, enllaços etc...
El lloc web ha de transmetre la imatge, la personalitat, i els valors de l'empresa o organització. La navegació ha de ser intuitiva, la informació pertinent., i l'estructura del codi adaptada a les exigències del SEO per facilitar-ne la indexació en els cercadors.
Backend: el Tauler
El Backend és la interfície desitinada al seu mateniment: introduir i modificar el contingut. Aquesta interficie també es conneix com a CMS (Content Management System), traduït literalment com sistema de gestió de contiguts.
El nostre gestor de continguts és molt sencill i intuitiu, no es requereixen coneixements de progamació per utilitzar-lo, hem creat un entorn amigable i amb l'editor Html més popular, el TinyMce.
El Tauler es configura amb diferents mòduls, botiga, gestió de les pàgines, botiga online, o blog. De manera que es pot ampliar la funcionalitat del lloc web fàcilment.